Veel gestelde vragen

Wanneer kan je een incassoprocedure starten?

Credit Collect kan helpen wanneer je niet- of slecht betalende klanten hebt, of als je voor jouw uitstaande leningen geen aflossingen hebt ontvangen. Vanaf kleine bedragen ben je bij Credit Collect welkom. Liever geen of niet direct over gaan tot incasso? Dat zullen wij in opdracht van u overgaan tot een bemiddelingstraject.

Heb je te maken met tijdslimieten als je Credit Collect wilt inschakelen?

Je kunt op elk moment je gehele debiteurenadministratie bij een Credit Collect onderbrengen, zodat het wij in de gaten kunnen houden of je klanten tijdig betalen. Je kunt ook bij ons terecht na het verstrijken van de eerste betalingstermijn. Het is in ieder geval altijd verstandig om rekening kort na verstrijken van betaaltermijn over te dragen

Hoe gaat Credit Collect te werk?

Credit Collect zal in eerste instantie het minnelijke traject afleggen. Dat is gericht op een betalingsregeling met behoud van de klantrelatie. Dit traject start nadat de debiteur schriftelijk gewaarschuwd is dat er een incassobureau is ingeschakeld. Betaalt de debiteur niet binnen de aangegeven tijd, dan wordt hij eerst doorgelicht, hij kan failliet zijn, waarna het incassotraject start.

Wat zijn de kosten?

Credit Collect werkt op  – no cure no pay- basis. Daarnaast komen de incassokosten die bovenop de vordering komen, voor rekening van de debiteur. In de wet staat dat incassokosten ‘redelijk’ moeten zijn en dat er alleen kosten in rekening mogen worden gebracht die echt gemaakt zijn. Als vuistregel wordt een maximum van 15 procent van het oorspronkelijke aankoopbedrag, aangehouden.

Wat als de minnelijke aanpak niet werkt?

Het minnelijke traject leidt vrijwel altijd tot een betaling van het gehele bedrag.  Door het inschakelen van Credit Collect beseft de debiteur meestal dat de u er serieus werk van maakt. Mocht het bovengenoemde traject niet helpen, dan kun je overgaan tot het juridische traject. Credit Collect ondersteunt hierbij.

Kunnen vorderingen verjaren?

Ja zeker. De gemiddelde verjaringstermijn voor een vordering is vijf jaar, waarna je de termijn nogmaals drie keer met vijf jaar kunt verlengen. Voor die tijd zul je een incasso-opdracht moeten geven. Voor een succesvol incassotraject geldt wel: hoe sneller, hoe beter.

Heeft Credit Collect nog meer te bieden?

Wij kunnen u voorzien van kredietrapporten, hiermee krijgt u goed inzicht in eventuele risico m.b.t tot uw klant of een potentiële nieuwe klant. Ook kunnen wij u debiteurenbeheer overnemen. Liever niet direct overgaan tot incasso? Wij kunnen voor u pre-casso brief sturen of bemiddelen.