085-9022061 info@creditcollect.nl

Big data (speelt) en zal een cruciale rol spelen om tot nieuwe inzichten te komen en bij te dragen aan het besluitvormingsproces.

Zo zal met de verkregen inzichten de credit manager de focus niet alleen leggen op late betalingen. Maar word er gezorgd dat er betere zakelijke beslissingen worden genomen en dat credit management flexibel en proactief wordt toegepast.

Big data en de daarmee verkregen inzichten

Data-analyses bieden enorme mogelijkheden. Zo zal uit de daardoor verkregen inzichten een klant met een hoog debiteurenrisico een andere strategie krijgen. Dit onderdeel speelt al een grote rol in het moderne credit management maar zal een alleen maar grotere rol krijgen.

Van reactief naar preventief

Straffen is uit, belonen is in. Wie goed preventief wil handelen wachten niet tot zaken uit de hand lopen. Daarom is de boodschap: screen klanten vooraf, focus op preventief en acteer snel en doeltreffende bij uitblijven van betaling(en).

Big data en kunstmatige intelligentie

Wanneer Big data wordt gekoppeld aan kunstmatige intelligentie zal dit een zeer interessante ontwikkeling zijn, die in de markt grote gevolgen zal hebben. (In een volgend artikel zullen ik hier dieper op in gaan).

Heeft u vragen of opmerkingen? contact

WhatsApp Hallo, ik ben geen "robot" dus stuur me gerust een bericht. :)