085-9022061 info@creditcollect.nl
De Betekenis van incasso en het incasseren van geld. Veel mensen maken gebruik van een eenmalige of automatische incasso. Helaas moeten mensen ook gebruik maken van incasso door een incassobureau voor niet betalende klanten. Wat is incasso? De betekenis van incasso is ‘het innen van geld’ of ‘het innen van openstaande vorderingen’.

Verschillende Soorten incasso

Eenmalige en automatische incasso

De Betekenis van incasso en het incasseren van geld. Met een incasso kan een bedrijf automatisch een bedrag van jouw rekening afschrijven. Je geeft als rekeninghouder met een machtiging toestemming voor een incasso. Deze machtiging kan eenmalig of doorlopend zijn. Je betaalt zo automatisch je rekening en weet je zeker dat je altijd op tijd bent met betalen, mits er voldoende saldo op je bankrekening staat.

Neem bijvoorbeeld je abonnement op jouw mobiele telefoon, het telecom bedrijf incasseert dan automatisch iedere maand een bedrag van jouw bankrekening. Dat is dan een automatische of regelmatige incasso. Dit wordt ook wel een doorlopende machtiging genoemd. Een doorlopende machtiging wordt veelal gebruikt voor verschillende abonnementen zoals op de sportschool, tijdschrift en een telefoon abonnement.

SEPA-incasso

Bijna alle banken zijn overgestapt op incasso via SEPA (Single Euro Payments Area). Dit is een onderdeel om binnen Europa op dezelfde manier te kunnen betalen. Het is dus met SEPA ook mogelijk om te incasseren van buitenlandse rekeningen.

Incasso van openstaande factuur

Niet betalende klant? Klanten die niet willen of kunnen betalen, zijn een bron van ergernis voor elke ondernemer. Hoe lang wacht je nog, totdat de klant jouw rekening betaalt? Als een klant, na meerdere aanmaningen, niet bereid is om te betalen, kan het zinvol zijn om een incassobureau in te schakelen om de vordering te innen. Bekijk tips hoe incasso voorkomen kan worden. Goed debiteurenbeheer kan hierbij helpen.

Heeft u vragen over incasso of over onbetaalde facturen? Laten we hier samen naar kijken! Neem contact op.

WhatsApp Hallo, ik ben geen "robot" dus stuur me gerust een bericht. :)